Dijous 30 de novembre: Jornada sobre salut i comunitat gitana

La FAGiC- Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya – organitza una jornada sobre salut i comunitat gitana, que compta amb el suport de l’ajuntament de Barcelona.

Aquesta jornada, organitzada conjuntament entre la FAGiC i la Xarxa Equi-Sastipen-Rroma, es dirigeix principalment a professionals soci-sanitaris i persones de la comunitat gitana. Hi participen també el Ministeri de Sanitat, la Generalitat de Catalunya, la Universitat d’Alacant i la Universitat Pública de Navarra.

Hi ha estudis en l’àmbit europeu que demostren la situació de desigualtat en la salut que pateix la població gitana i és, per tant, una prioritat l’impuls d’estratègies nacionals que redueixin aquestes diferències. Dins d’aquestes estratègies, la formació a professionals vinculats en l’àmbit soci sanitari s’estableix també com una eina necessària i fonamental: la formació en l’atenció a la diversitat, competències culturals i equitat són algunes de les prioritats en aquesta àrea. L’objectiu d’aquesta jornada és sensibilitzar i informar de la situació de la població gitana en l’àmbit de la salut, al mateix temps que es presenten també metodologies que treballin per a l’assoliment de la igualtat en aquest àmbit.

La trobada es realitzarà a la Sala d’actes C.C Barceloneta (C/ Conreria, 1-9, Ciutat Vella) el dijous 30 de novembre a les 9.30 h.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *