Exposició «Barcelona gitana»

La mostra «Barcelona gitana«, que es presenta amb la col·laboració de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, vol exhibir el llegat cabdal de l’obra visual de Jacques Léonard (París, 1909-L’Escala, 1995). Es tracta d’una narració intimista sobre una de les perifèries territorials i culturals de Barcelona: els gitanos de les barraques de Montjuïc.

Imatge cedida: Arxiu Fotogràfic de Barcelona
Imatge cedida: Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Vinculat d’origen amb el cinema, Léonard és el creador d’ un fris de costums i rituals de la cultura gitana, observada amb una mirada alhora històrica i contemporània, lluny de les retòriques fotogràfiques convencionals. L’exposició, de la qual és comissari Jordi Calafell, recull negatius de principis dels 50 fins als 70. Es tracta, sens dubte, d’un fons fotogràfic sobre cultura gitana que, probablement, és el més important que hi ha a Catalunya. L’exposició es pot veure fins al 27 de novembre al Museu Palau Solterra de Torroella de Montgrí.

Mira algunes de les millors imatges de l’exposició aquí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *