‘Django Reinhardt: Un gitano en París’. Es tracta de la primera vegada que es tradueix al castellà la biografia de Django Reinhardt, considerat com el guitarrista europeu de jazz més important i transcendent del segle XX. Juan Pedro Jiménez Aparicio i Emilie Durand signen una biografia plena de testimonis de músics i de persones properes al guitarrista, acompanyats de gran quantitat d’informació d’hemeroteques, així com de documents originals.

Fan d’Armstrong, Debussy i Monet, i hereu de la tradició musical gitana i dels guitarristes dels Països Baixos, la seva música, coneguda en anglès com a Gypsy jazz i en francès com Jazz manouche (Jazz gitano), és el resultat de la fusió entre el swing i la tradició musical gitana de l’est d’Europa.

Entre les fites que podem trobar a la biografia d’aquest gitano d’origen sinti destaca la fundació, juntament amb el seu company d’aventures musicals Stéphane Grappelli, del Quintette du Hot de France. ‘Django Reinhardt: Un gitano en París’ ens descobreix al Django arrogant, al seductor i al jugador empedernit, però també al Django més bondadós, tendre, acomplexat i fràgil.