La jove realitzadora portuguesa Leonor Teles va ser guardonada amb el premi al millor curtmetratge en l’última edició de la Berlinale. “La balada de un batracio” és la seva segona obra, la primera després d’acabar els estudis cinematogràfics, i va causar molt bones sensacions a Berlín.

El curt gira al voltant de les figures de gripaus verds que algunes botigues encara tenen als aparadors de la ciutat de Lisboa i que sembla, no tenen tan sols un motiu decoratiu: l’objectiu d’aquests gripaus és espantar els gitanos. La realitzadora explica que aquest fet no és només una superstició, sinó que a la ciutat de Lisboa encara hi ha botigues que tenen gripaus amb aquest objectiu, especialment en carrers amb població gitana. A la pel·lícula, de 13 minuts, Teles va de botiga en botiga agafant les ceràmiques dels gripaus i estavellant-les a terra per a després sortir corrents cap al següent objectiu. 

Teles té 23 anys i s’ha convertit en la guardonada més jove dels 66 anys d’història del festival. Filla de pare gitano i mare paia, sembla tenir un llarg camí per recórrer com a realitzadora cinematogràfica.