El passat 20 de desembre el Centre Europeu per als Drets dels Gitanos (ERRC, en les seves sigles en anglès) va votar el canvi de la seva seu. Així, aquesta prestigiosa institució de lluita contra la discriminació de la població gitana a tota Europa abandonarà les seves oficines actuals a Budapest (Hongria), i es traslladarà a Brussel·les durant les primeres setmanes d’aquest nou any. Els responsables de l’ERRC van considerar que el canvi geogràfic era l’ideal després de més de vint anys de funcionament des de Budapest.

Malgrat la mudança, l’ERRC ha destacat que el trasllat a Brussel·les en cap cas afectarà els casos en què l’ens està treballant actualment arreu d’Europa, inclosa Hongria, i que mantindrà la seva lluita per difondre i presentar litigis legals contra tots els tipus d’antigitanisme que detectin arreu del continent. Ethel Brooks, membre del comitè de l’ERRC, va assegurar en un comunicat de premsa del mateix ens: “El nostre personal continuarà lluitant contra el racisme i el prejudici a través dels tribunals, les institucions polítiques i els mitjans de comunicació”. Brooks, de fet, va vincular el canvi de seu amb les noves limitacions introduïdes en l’àmbit legal a Hongria, mentre que Brussel·les ofereix un marc legal més adequat per al funcionament de l’ERRC com a organització no guvernamental d’abast internacional.

“En el darrer any, l’ERRC ha tingut un gran èxit en litigis tant nacionals com internacionals, ha provocat el debat públic contra els discursos d’odi, i ha aconseguit tres premis internacionals per la nostra lluita contra l’antigitanisme. Estem entusiasmats per continuar aconseguint més victòries epr a la població gitana aquest 2019 i més enllà”, va afirmar Brooks.

 

brusel·les nova seu ERRC