Demà dijous 29 de novembre tindrà lloc la primera jornada dedicada al debat del Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya. Sota el títol “Impacte social amb i per a les gitanes i gitanos a Catalunya”, durant tot el matí a la Casa del Mar es tractaran diversos aspectes sobre els quals s’ha treballat en els darrers anys a través d’aquest programa d’acció del govern de la Generalitat. Els protagonistes del debat seran els directament afectats per aquest pla: les persones gitanes, organitzacions i institucions que participen tant en la seva execució com disseny, així com els seus beneficiaris.

El programa de la jornada preveu tractar l’impacte del Pla Integral del Poble Gitano a través de quatre àmbits temàtics. En primer lloc, diversos ponents faran un recorregut per la història del treball amb i per al poble gitano a Catalunya. Entre els participants es trobarà el responsable del pla, Ramón Vilchez, el president de la Unió Romaní, Juan de Dios Ramírez Heredia, l’estudiant de Dret María Contreras; i el tècnic intercultural Alfredo Reyes.

Tot seguit, els participants passaran a analitzar els principis, accions i resultats d’èxit de l’execució del pla integral. La jornada continuarà amb dues taules rodones. La primera tractarà casos d’impacte de l’execució d’aquest programa, com el cas de l’institut escola Mediterrani de Campclar a Tarragona o de l’institut Prat de Sant Cosme del Prat de Llobregat, l’experiència de persones gitanes que han rebut suport del pla per cursar estudis universitaris, o la d’iniciatives com el Casal Cívic la Mina, a Sant Adrià del Besòs. La darrera taula rodona de la jornada estarà dedicada a les dones gitanes i l’impacte del pla integral sobre el seu col·lectiu.

La jornada, que tindrà lloc a la sala d’actes de la Casa del Mar, s’iniciarà a les 9.30 h del matí i s’allargarà fins a les 14 h. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, serà l’encarregat de fer el parlament d’obertura de la iniciativa, mentre que la clausura anirà a càrrec del director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, i del president de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGiC), Simón Montero.

Avui dimecres 28 de novembre encara us podeu inscriure a la jornada enviant un correu electrònic a poble.gitano@gencat.cat.

 

cartell jornada pla integral poble gitano