El Restaurant Sol Ric de Tarragona, un dels establiments històrics de referència de la ciutat, va iniciar fa cinc mesos una nova etapa amb un canvi en la seva propietat. Al capdavant del projecte s’ha situat en Francesc Ferreres Tío Paquito, president de l’Associació Gitana de Tarragona i del Consell de Comunitats Gitanes de Tarragona (CCGiT), així com vice-president de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGiC).

El nou equip al capdavant de l’establiment, en què la cuina continua sent capitanejada pel xef Joan i el seu equip, va presentar la setmana passada les novetats posades en marxa al restaurant, que han inclòs una ampliació de l’horari, millores de les instal·lacions amb la creació d’una zona chill out i un parc infantil, i altres novetats que s’incorporaran properament com els esmorzars de forquilla. Ferreres va confessar que hi havia hagut un component de “romanticisme” a l’hora de decidir  posar-se al capdavant del Sol Ric, ja que és un restaurant amb una llarga història i que ha estat escenari d’alguns moments importants de la seva vida. “Fa 38 anys que vinc, i hem afrontat aquesta nova etapa amb molta il·lusió”, va subratllar el nou propietari de l’establiment.

Ferreres assegura que els punts forts del negoci es troben en l’equip de cuina, liderat per un xef “molt entregat” al seu ofici, així com l’espai “emblemàtic” en què es troba el restaurant, en una antiga masia del segle XVIII i amb una àmplia terrassa a l’aire lliure. “La nostra aposta és que tothom s’animi a tornar aquí, i fins ara està funcionant molt bé. Des de l’estiu hem tingut moltes reserves i hem assolit un gran ressò boca orella”, afirma Ferreres.

L’equip del Sol Ric està format per 16 treballadors, sis dels quals han estat noves contractacions arran del canvi de propietari. L’establiment ofereix aquest Nadal diverses opcions per a àpats en grup o d’empresa, i ja té en marxa la temporada de calçotades, que s’allargarà fins al mes d’abril.