La llei com a eina de lluita contra l’antigitanisme serà l’eix temàtic de la XXVI edició de les Jornades de Cultura Gitana de la FAGIC, que tindran lloc aquest dijous 15 de novembre a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a partir de les 17 h. Durant tota la tarda, es repassaran diverses accions fetes a través de les institucions catalanes en favor de la cultura gitana, i s’exposaran les eines de defensa davant de casos de discriminació que tenen al seu abast les persones gitanes.

El primer ponent serà el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que exposarà les accions fetes des d’aquest òrgan en defensa dels drets del poble gitano. La seva presentació anirà seguida d’una reflexió sobre la història de l’antigitanisme, que realitzaran Pedro Vargas, membre del servei d’assistència jurídica de la FAGIC, i Iñaki Vázquez, de la plataforma Khetane.

Tot seguit, les jornades reflexionaran sobre com la legislació pot ser un instrument clau davant de casos de discriminació en contra del poble gitano. Aquesta exposició anirà a càrrec del catedràtic de dret penal de la UAB, Fermín Morales, i la cap del departament de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona. Finalment, les jornades es tancaran amb la presentació del servei d’assistència jurídica de la FAGIC, a càrrec de Pedro Vargas i de la seva coordinadora, Noemí Fernández.

Les Jornades de Cultura Gitana de la FAGIC s’organitzen des de l’any 1992 amb l’objectiu de convertir-se en un punt d’intercanvi d’idees i d’experiències tant per a la promoció de la cultura gitana, com per la creació de noves formes d’intervenció social.

jornades cultura gitana fagic