El projecte Freiraum, que impulsen 42 instituts Goethe de tota Europa amb la voluntat de fer reflexionar sobre la llibertat, arribarà als centres de Barcelona i Madrid amb una proposta dirigida a joves gitanos. En concret, tant l’institut Goethe de Barcelona com el de Madrid oferiran aquesta tardor formació teatral per a joves gitanos gràcies a la col·laboració de l’Institut de Cultura Gitana, la Fundació Secretariat Gitano i la Fundació Teatre Jove.

El taller consistirà en quatre sessions, tant a Barcelona com a Madrid, i unes sessions finals dels dos grups que es faran de forma conjunta a Madrid. El fil conductor de la formació serà respondre a la pregunta “Què és per tu la felicitat?” a través del teatre i la dansa, que es treballaran mitjançant una sèrie de propostes que dirigiran els membres de La Joven Compañía. A cada ciutat, hi participaran 30 joves gitanos d’entre 16 i 27 anys.

Tant a Barcelona com a Madrid, els tallers estaran dirigits pels directors d’escena Josep Maria Mestres i Laura Rubio, a més del coreògraf Andoni Larrabeiti. En les diferents sessions, però, també hi col·laboraran el director de l’Orquestra Simfònica Gitana Europea, Paco Suárez, i l’actor i dramaturg Juan Frendsa.

A Barcelona, els tallers es faran els dies 9, 10, 16 i 17 de novembre, mentre que a Madrid estan previstos els dies 23 i 24 de novembre, i 1 i 2 de desembre. El taller final, en què els dos grups posaran en comú la feina feta, es farà a Madrid els dies 14, 15 i 16 de desembre, i culminaran amb l’actuació de tots els particpants a la Fira Internacional de les Cultures – Matadero.

 

taller teatre joves gitanos institut goethe