L’ONG SOS Racisme, a través de la campanya “Pareu de parar-me“, busca testimonis de persones que creguin que hagin patit identificacions o accions policials condicionades per un tema de raça o ètnia. Amb les dades que recopilin, la voluntat és poder fer un estudi de la relació entre aquest tipus de pràctiques i condicionants racistes xenòfobs, que és una de les actituds que es volen eradicar amb l’impuls d’aquesta campanya. La campanya “Pareu de parar-me” compta amb el suport de diverses entitats, entre les quals es troba la Federació d’Associació Gitanes de Catalunya (FAGIC).

Per participar en aquest estudi, simplement cal omplir el formulari que trobareu en aquest enllaç. Es tracta d’un formulari totalment anònim, i al final del qual les persones que l’omplin rebran també informació sobre assessorament legal que poden rebre, en cas que el necessitin. Des de la campanya es fa una crida tant a persones que hagin patit un cas d’identificació policial per motius racistes, com aquells que n’hagin estat testimonis i desitgin compartir el que han observat.

Al formulari, les persones que desitgin col·laborar en aquest estudi hauran d’explicar la data de l’identificació, quin cos policial n’era protagonista, i oferir detalls com l’ús de violència física, els arguments que es van donar des del cos policial per justificar l’acció policial, o si era visible el seu número d’identificació. Per poder analitzar de forma precisa la realitat, es demana que es comparteixin, el més textualment possible, les paraules expressades pels agents en el moment de la identificació.

Inicialment, el projecte es limita al territori català, però des de la campanya “Pareu de parar-me” es plantegen també estendre’l a la resta de l’Estat, pel que es recolliran també altres casos que hagin passat fora de Catalunya.

Podeu descobrir més detalls sobre els objectius i accions de la campanya “Pareu de parar-me” en aquesta notícia publicada a Gitanos.cat.

Campanya contra identificacions de perfil etnic