Una delegació del Consell d’Europa ha iniciat aquesta setmana una investigació sobre la situació de la població gitana a Holanda, segons va avançar l’agència EFE. La mesura s’ha posat en marxa després que l’òrgan europeu (que vetlla pel respecte dels drets humans i la protecció de les minories) hagi rebut diverses denúncies contra el govern holandès per diferents mesures que estarien presumptament destinades a eliminar els camps de caravanes on viu part de la població gitana holandesa.

Diverses associacions de gitanos holandesos han denunciat, de fet, que el govern està provocant que cada cop hi hagi menys espai als camps de caravanes, un fet que, creuen, posa en perill la cultura de la seva comunitat. El 1999 Holanda va abolir la coneguda com Llei de Caravanes, de forma que es passava a impedir que els municipis posessin terrenys desocupats a disposició de la població gitana, segons detalla EFE.

Els fets van arribar a mans del Defensor del Poble Holandès, que recollir en un informe com la política d’ubicació d’aquests campaments és discriminatòria i la manca d’accions per tal de paliar la manca d’espais que pateixen molts d’aquests emplaçaments. En el mateix informe, es feia una crida als municipis perquè incloguin aquests camps de caravanes en els plans d’habitatge que elaboren.

La delegació del Consell d’Europa es reunirà amb representants de diverses associacions gitanes, que denuncien el tracte discriminatori que pateixen, així com també amb representants del govern holandès.

seu del consell d'europa