L’edició d’El Periódico del passat dia dia 11 va publicar un extens reportatge sobre la jornada celebrada a l’Institut Escola Sant Adrià del Besòs, al barri de la Mina, amb l’objectiu d’animar els joves gitanos a estudiar. En l’acte van participar deu joves gitanos que o bé tenen formació universitària, o bé estan estudiant actualment a la universitat o a punt de començar una carrera. Tots ells van compartir amb els nens i nenes la seva història de superació i van reivindicar la necessitat d’una revolució educativa gitana que permeti que ja no sigui estrany que un noi o noia gitanos vagin a la universitat.

La jornada també va servir perquè l’única escola que hi ha actualment a aquest barri de Sant Adrià del Besòs reivindiqui el retorn dels estudis de Batxillerat a la Mina, això com que la història del poble gitano s’inclogui als llibres d’història que es fan servir a les escoles.

Podeu llegir el reportatge complet d’El Periódico en el següent enllaç.

jornada educació gitanos institut la mina

Fotografia: Joan Cortadellas / El Periódico