Els nois i noies que han participat en la primera experiència del projecte Vitamina a Tarragona treballen aquests dies en el tancament del curs. El passat dilluns 11 de juny van celebrar una sessió especial en què van fer balanç d’aquests mesos de treball conjunt dins del projecte, impulsat per la Fundació Carta de la Pau i el Consell de Comunitats Gitanes de Tarragona (CCGIT) amb l’objectiu de promoure el lideratge ètic i l’educació entre els joves, sobretot d’ètnia gitana. La sessió, però, va tenir la visita especial d’un equip d’informatius de TV3, que està treballant en l’elaboració d’un reportatge sobre la iniciativa i que va acompanyar als participants durant les dinàmiques.

Les càmeres de la televisió catalana van poder presenciar el balanç que tant els joves com les dues dinamitzadores (Loli Santiago i Belén Borja) van fer d’aquests mesos de treball. El projecte Vitamina es posar en marxa la tardor passada, essent el primer cop que el projecte (nascut al barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs) es feia fora de la província de Barcelona a Catalunya. Des de llavors, s’han fet sessions setmanals al centre de Tarragona, al barri de Torreforta i a Reus, totes elles coordinades per Loli Santiago i Belén Borja, dues dones gitanes que han estat formades i contractades per la Fundació Carta de la Pau, en una aposta conjunta amb el CCGIT per la inserció i el foment del paper de la dona.

Davant de l’equip de TV3, els nois i noies van destacar com el projecte Vitamina els ha ajudat sobretot a l’hora d’enfocar els estudis i plantejar-se objectius de futur, així com canalitzar les frustracions i altres problemes que es troben en el seu dia a dia. També van aplicar una dinàmica de grup de les ja practicades durant el curs, i diversos dels participants van explicar als reporters com han viscut aquests mesos.

Les dues dinamitzadores, Loli Santiago i Belén Borja, també van parlar davant de les càmeres per explicar la seva experiència gestionant els tres grups del projecte Vitamina que s’han creat aquest curs gràcies a la col·laboració de la Fundació Carta de la Pau i el CCGIT. La voluntat dels impulsors és mantenir la continuïtat del projecte l’any vinent, a més d’estudiar la possibilitat d’ampliar amb un segon grup a Reus davant de la demanda rebuda.

sessio projecte vitamina tarragona tv3 sessio projecte vitamina tarragona tv3 sessio projecte vitamina tarragona tv3