El vídeo de la campanya “Partir de Cero”, impulsat per la Fundació Secretariat Gitano, participa en una iniciativa per tal d’intentar que sigui difós a les sales de cinema de Cinesa. L’objectiu és que l’audiovisual es pugui veure abans de la projecció de les pel·lícules, motiu pel qual estan demanant els vots dels internautes per tal d’aconseguir ser un dels vídeos escollits.

La iniciativa s’inclou dins del projecte Cinesa se Mueve, amb què diversos vídeos que difonen causes socials competeixen per ser un dels escollits per ser projectats a les sales d’arreu del país. Es pot votar pel vídeo de la campanya “Partir de Cero” en aquest enllaç, i hi ha temps fins al 3 de juny.

La campanya “Partir de Cero” reivindica la igualtat d’oportunitats entre gitanos i no gitanos a través de la història de la Samara, una jove gitana que es troba amb tot un seguit de dificultats afegides pel simple fet de ser d’ètnia gitana. Amb l’audiovisual, es vol conscienciar la societat de la necessitat de tractar per igual els membres de l’ètnia gitana que els no gitanos, i oferir el suport necessari perquè puguin comptar amb les mateixes oportunitats que la resta de la societat. El vídeo es va penjar a YouTube amb un comptador de visualitzacions negatives per cridar l’atenció sobre la discriminació que pateixen els gitanos.