Punt final de luxe al primer certamen literari Pintem de Gitano Catalunya, impulsat per la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC). El passat dimarts 15 de maig, la llibreria barcelonina la Central de Raval va ser la seu de l’entrega dels premis als millors relats participants en aquest concurs, que tenia l’objectiu d’impulsar la creativitat entre la comunitat gitana, així com la difusió de la cultura, tradicions i història del poble gitano.

Segons el veredicte del jurat del certamen literari, els relats guanyadors van ser els següents:

  • Primer premi: Tshilaba abre horizontes, de Maria José Arconada Palomino
  • Segon premi: Una segunda oportunidad sobre la tierra, de Virginia Peinados
  • Tercer premi: La memoria del corazón, de Emilio El Gavara

Durant l’acte d’entrega dels premis que es va celebrar a la llibreria La Central del Raval a Barcelona, els assistents van poder escoltar els parlaments del vicepresident de la FAGIC, Manel Carbonell, i del tío Juan de Dios Ramírez Heredia, que va actuar com a portaveu del jurat del certamen literari. Tots els relats participants havien de tractar sobre aspectes de la cultura, història i tradicions del poble gitano, així com temes com els drets humans, la perspectiva de gènere i la  influència de la cultura gitana sobre altres cultures.

Els relats guanyadors, juntament amb d’altres dels participants al certamen, s’han agrupat en una publicació, que s’està distribuint de forma gratuïta tant per via digital com física. L’objectiu és fer arribar aquesta recopilació de relats a escoles, biblioteques i centres cívics de forma gratuïta.

Podeu descarregar-vos i llegir els relats guanyadors en aquest enllaç.

Guanyador certamen literari Fagic

Fotografia: FAGIC

acte entre premis certamen literari FAGIC

Fotografia: FAGIC