La Federació d’Associació Gitanes de Catalunya (FAGIC) entregarà demà dimarts 15 de maig els premis del primer concurs de relats Pintem de Gitano Catalunya, impulsat des de l’entitat. L’acte es farà a les 19 h a la llibreria La Central del Raval, al carrer Elisabets número 6 de Barcelona.

El certamen es va convocar a finals de l’any passat amb l’objectiu de promoure la creativitat, així com la difusió de la història, cultura, tradicions i costums del poble gitano. Els relats participants havien de tractar sobre algun d’aquests aspectes, i es buscava sobretot històries que tractessin la influència de la cultura gitana sobre altres cultures, així com els vincles creats històricament. També s’apostava per relats que tractessin aspectes dels drets humans i de la perspectiva de gènere.

Les bases del concurs preveien tres premis (primer i segon premi, i un accèssit), que rebran un premi en metàl·lic i un lot de llibre. Els relats guanyadors, juntament amb d’altres seleccionats d’entre els participants, es publicaran en un llibre que es farà arribar de forma gratuïta a biblioteques, centres cívics i escoles.

cartell certamen relats sobre gitanos fagic