La ciutat de Reus va celebrar ahir dimecres 11 d’abril el Dia del Poble Gitano amb un acte institucional a la Palma de Reus, amb un gran èxit de convocatòria. Els actes impulsats per l’Associació Gitana de Reus van estar presidits pel seu president, Antonio Gabarri Tío Antonio, i per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

L’acte institucional, que va arrencar a les cinc de la tarda amb els discursos de diversos representants de la comunitat gitana i de l’Ajuntament de Reus, va culminar amb l’acte simbòlic de llençament de pètals a l’aigua, que es va fer a la part exterior de la Palma de Reus. En aquest cas, es van utilitzar unes flors fetes a mà amb paper.

Tot seguit, va començar la part més festiva de la jornada amb el concert d’Abraham Band, un grup del Camp de Tarragona que combina en la seva música flamenc i pop, i que van fer ballar a molts dels presents al ritme dels seus temes. La nota flamenca la va posar la bailaora Adelaida Guerrero, que va completar la celebració amb una preciosa actuació. Finalment, la festa es va tancar amb un berenar sopar amb barbacoa per a tots els assistents.

El Dia del Poble Gitano es va commemorar internacionalment el passat diumenge 8 d’abril, jornada en què la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya va organitzar diversos actes a Barcelona. Posteriorment, els diferents municipis catalans organitzen aquests dies altres celebracions al seu municipi per tal de poder commemorar la jornada amb aquells que no es poden desplaçar i amb els seus veïns. El proper dilluns 16 d’abril, a les 13 h, està prevista la celebració del Dia del Poble Gitano a Cambrils, al Parc del Pescador.

celebració dia poble gitano a reus

Imatge: Santiago Juan Bono

celebració dia poble gitano a reus

Imatge: Santiago Juan Bono

Santiago Juan Bono