El proper diumenge 8 d’abril es commemora el Dia Internacional del Poble Gitano, celebració en marxa des del 1971 i amb què es vol reconèixer la seva història, llengua i cultura. Com cada any, la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (Fagic) ha organitzat tot un seguit d’activitats durant aquesta jornada per tal que tots plegats celebrem aquesta data a Barcelona.

La jornada arrencarà amb un acte commemoratiu a la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, al carrer Mallorca número 283 de Barcelona, on estan previstos parlaments, entre d’altres, del president de la Fagic, Simón Montero, així com de l’activista gitana i estudiant de dret, Noemí Fernández. No hi faltarà tampoc la interpretació de l’himne gitano Gelem Gelem.

Tot seguit ens dirigirem al riu Besòs per un dels moments més emblemàtics de cada 8 d’abril: l’encesa d’espelmes i el llançament de pètals a l’aigua per part dels homes i dones gitanos que s’hi vulguin sumar. La cita serà a les 12.30 h al carrer Olímpic, al costat del riu, a la població de Sant Adrià del Besòs.

La Fagic té previst organitzar també un dinar comunitari, que arrencarà a les 14.30 h. I a la tarda, la celebració més desenfadada amb la festa gitana en commemoració del 8 d’abril a Safari Disco Club, al carrer Tarragona número 141 de Barcelona.

Us animem a tots a sumar-vos a les celebracions i a gaudir tots junts d’una data tan important per al poble gitano com és el 8 d’abril.

Actes del Dia del Poble Gitano organitzats per la Fagic