La xarxa d’entitats de voluntariat Phiren America ha organitzat unes jornades de formació per a joves sobre eines de participació per a la joventut gitana, segons ha difós la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (Fagic). El seminari es farà entre el 23 i 29 d’abril a la ciutat italiana de Torí, i les inscripcions estan obertes fins al dia 18 de febrer. La iniciativa està limitada a un nombre de 30 persones participants.

L’oferta formativa està dirigida a joves d’entre 18 i 30 anys (tot i que es podran fer algunes excepcions), gitanos i no gitanos que tinguin experiència en el voluntariat a comunitats gitanes o en el treball amb joves gitanos. Phiren America està interessada sobretot en persones que actuïn com a multiplicadors entre la joventut en temes com l’antidiscriminació i la promoció dels drets humans entre els joves gitanos, i, per tant, cal que estiguin motivats a treballar en aquests camps.

Els interessats han de poder assistir a la totalitat del curs i es recomana que puguin seguir el curs en anglès, tot i que es poden sol·licitar serveis de traducció a través d’altres participants o membres de l’equip. El programa de la formació oferirà eines per al treball en comunitat, exemples de bones pràctiques i continguts també sobre estratègies de defensa dels drets humans i el treball contra les actituds de discriminació cap al poble gitano.

Els interessats, podeu consultar més informació (en anglès) a la pàgina web de Phiren Amenca. També podeu demanar més informació o plantejar els vostres dubtes a la Fagic a través del correu electrònic info@fagic.org.

seminari per a joves gitanos a Torí

Imatge: Phiren Amenca