L’exposició itinerant sobre els 600 anys del poble gitano a Catalunya visitarà aviat La Canonja (Tarragonès). El dilluns 19 de febrer tindrà lloc la inauguració de la mostra, que es podrà veure al Centre Cultural  Castell de Masricart (plaça del Castell, número 1) fins al dia 26 de març. L’acte protocol·lari d’obertura de la mostra està previst que es faci a les 17.30 h.

L’exposició recorre la història i aportacions del poble gitano a Catalunya durant els darrers sis segles. L’activitat ha estat impulsada en el marc del Pla Integral del Poble Gitano 2017-2020, que impulsa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de promoure la història i la cultura gitana, especialment la música, com a part de la cultura catalana, i difondre els seus valors i contribució a la cultura de Catalunya.  L’exposició itinerant ja es va poder veure a l’abril a Tarragona i, el passat mes d’octubre, a la Biblioteca Pere Anguera de Reus.

Amb aquesta iniciativa es vol donar visibilitat a les contribucions culturals del poble gitano a la societat catalana, uns valors que molt sovint han quedat ocults per la discriminació que ha patit històricament la comunitat.

exposició d'història dels gitanos a Catalunya