El passat 15 de novembre, la eurodiputada gitana Livia Járóka va ser nombrada Vicepresidenta del Parlament Europeu. Lívia Járóka (nascuda el 6 d’octubre de 1974 a Tata) és una política hongaresa d’ètnia gitana. És diputada al Parlament Europeu, elegida com a part de la llista de Fidesz des del 2004. Járóka és la segona persona d’ètnia gitana (però la primera dona romaní) escollida al Parlament Europeu; el primer va ser Juan de Dios Ramírez Heredia, que va servir des de 1994 fins a 1999. Járóka va créixer a Sopron, una ciutat propera a la frontera occidental d’Hongria amb Àustria. El seu pare és gitano i la seva mare paia. Després d’obtenir un màster en sociologia a la Universitat Central de Varsòvia amb una beca de l’Institut de Societat Oberta finançat per Soros, va estudiar antropologia a Gran Bretanya, centrant-se en les qüestions i cultura romanís. A l’agost de 2003 va tenir una filla i un fill el 2007. El 2012 va acabar el seu doctorat en Antropologia Social. Ara ha estat nombrada vicepresidenta del Parlament Europeu.