Dilluns 13 de novembre a les 18 h va tenir lloc la celebració d’una reunió del Consell de Comunitats Gitanes de Tarragona amb la finalitat d’impulsar diferents iniciatives d’integracions dirigides als més joves del col·lectiu.

A la reunió, dirigida pel president Francesc Ferreres ‘Paquito’, i en la que van participar els membres de la junta, i els representants de diferentes associacions de la comarca, entre ells l’Oncle Antonio de Reus, es van presentar les diferents iniciatives d’integració dirigides a la joventut: des del curs de monitor de lleure per a joves del Pla de Garantia Juvenil, fins als tallers de costura, pedreria, manualitats, manicura, i anglès per a infants i joves de diverses edats, a partir de 8 anys.

També es van tractar temes d’importància per a la comunitat gitana de Tarragona, però no tan sols de la capital, sinó també de la província, doncs l’entitat té com a objectiu per a aquesta nova etapa anar més enllà i arribar a tots aquells llocs de la comarca on és necessària la seva presència, a través de les associacions locals. En aquest sentit, es va comptar amb la presència dels diferents presidents o representants de les associacions gitanes de barris com Campclar o poblacions de la comarca com La Canonja, Constantí, Cambrils….

Després de les conclusions d’aquesta primera trobada es pacten una sèrie de temes a realitzar, i a trobar-se aviat en una altra seu per continuar amb les reunions del poble gitano.