La Biblioteca Pere Anguera de Reus va ser el 25 d’octubre, a les 17 h, el lloc triat per a la presentació de l’exposició sobre la historia del nostre poble, dins la programació als barris, de les activitats de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017.
Impulsada per la Taula del poble gitano de Reus i la regidoria de Benestar Social, l’exposició “600 Anys del poble gitano a Catalunya” és un reflex del moment històric que estem vivint, i un reconeixement d’allò que el poble gitano ha fet a Catalunya des de fa més de sis segles. És a dir, promoure la cultura gitana com a part de la cultura catalana i difondre els seus valors.
A l’acte, van participar Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social; Ramon Vilchez, responsable del Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social del Departament de treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; Antoni Gabarri, president de l’Associació Gitana Catalana del barri Sant Josep de Reus, mediador de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) i membre de la Taula del Poble Gitano de Reus, i Montse Grau, comissària de Reus, Capital de la Cultura.
L’exposició s’emmarca dins de les accions del Pla integral del poble gitano 2017-2020, de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Com també, dins el treball de les nostres entitats per trobar les maneres més adients de millorar l’èxit educatiu d’infants i joves, i l’accés igualitari de les dones i nenes a l’educació del nostre col•lectiu, i difondre les aportacions de la nostra comunitat a la societat.

Horaris de l’exposició:
•   Dilluns, dimecres i divendres de 16 a 20 h;
•   Dimarts de 10 a 20 h.
•   Dijous de 10 a 14 h i de 16 h a 20 h
•   Dissabtes de 10 a 14 h, excepte dissabtes després de divendres festiu que es tanca.
•   Fins a final de mes