Dissabte 16 de setembre, al parc Mas Iglesias de Reus, va tenir lloc el 1er Festival de la Rumba Catalana. Amb assistència de notable públic, hom va poder gaudir d’una programació repleta de ritme i alegria.

Aquest festival neix com una proposta de l’associació El Triangle, amb Israel Batista com portaveu i la col·laboració de Carles Pitarch de la productora Juandesafinado Producción.

El festival s’inicià a les 19 h amb l’actuació dels Ai ai ai, però aquesta vegada, sense l’esperada presentació d’en Moncho, el nostre estimat rei dels boleros, que es va haver d’absentar de la gala. A les 20 h, es va realitzar una presentació institucional per part de les autoritats, amb Carles Pellicer, alcalde de Reus, que va explicar com aquest festival es fa encabir dins el programa Reus capital de la cultura catalana 2017, a més de l’agraïment a Aigües de Reus pel seu patrocini i a El Triangle, per la seva iniciativa.

L’acte musical es va reanudar un cop acabada la presentació institucional amb el nebot d’en Peret, Maliu Calabuch i la seva banda, en un concert que acabà amb el grup Arrels de Gràcia, amb Jonatan Giménez. La festa va estar servida, i la diversió, també.

Des de Gitanos.cat aplaudim aquesta nova iniciativa musical i cultural amb nom de festival.

Festival rumba reus 2017
I Festival de Rumba Catalana Rumba Reus