El conveni es centra no en donar suport als alumnes en disposició d’estudiar a la universitat si no més aviat en el no abandonament dels estudis obligatoris.

Amb la finalitat d’evitar que joves de la comunitat gitana deixin d’estudiar quan superen l’ensenyament obligatori, com passa amb la majoria, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Associació Jove Gitana de Tarragona (AJGT) han signat un conveni per afavorir l’accés dels joves d’aquesta ètnia als estudis universitaris. El programa inclou suport als joves amb capacitats per iniciar estudis universitaris i s’atendrà, amb informació i formació, a pares i, sobretot, mares perquè, entre altres, no treguin als seus fills i filles de l’escola en etapes clau com els primers cursos d’ESO.

La signatura del conveni ha anat a càrrec del rector de la URV, Josep Anton Ferré, i del president de l’AJGT, Miguel Buñales. «La sensibilització als nois i noies gitanos i als seus familiars de la necessitat d’estudiar com a única via per entrar a un mercat laboral tant exigent és la nostra prioritat. L’obtenció de l’ESO com a punt de partida i l’especialització en un sector, a través de la formació professional o dels estudis universitaris, és el que ens marquem com a objectiu», ha remarcat Buñales.

El president de l’AJGT , Miguel Buñales, encaixant la mà amb el rector de la URV, Josep Anton Ferré Foto: URV.