En el marc de la campanya “Malcolm X Kali Zor” (#MalcolmXkalizor) la finalitat de la qual és apropar la figura de Malcolm X a l’activisme gitano i promoure la participació de tots els gitanos en un moviment social realment reivindicatiu, l’entitat KALI ZOR, organitza la conferència “BOKALE (FAMOLENCS) DE REVOLUCIÓ GITANA”. Aquesta conferència-debat té per objectiu gaudir de les aportacions de 3 ponents de presència internacional i caràcter reivindicatiu part de l’activisme gitano actual que poden aportar al moviment una mica d’aquesta nova idiosincràsia revolucionària que KALI ZOR pretén iniciar. En primer lloc hi participarà Vicente Rodríguez, activista gitano de reconegut prestigi internacional, professor de la Universitat de Washington, integrant de la llista FORBES com un dels 30 personatges menors de 30 anys més influents en política. Acompanyant al discurs transgressor de Vicente, Michael Simmons, activista afroamericà involucrat activament en el movimen
t pels drets de la població negra als Estats Units, ens aproximarà a la seva perspectiva de l’activisme gitano a partir de les seves experiències en el moviment negre. Finalment, Patricia Car Maya, activista gitana i teòrica amb forta presència nacional i internacional, ens parlarà des de la seva perspectiva de dona gitana, activista i feminista.

Vicente Rodríguez, activista gitano de gran influència

“BOKHALE (FAMOLENCS) D’REVOLUCIÓ GITANA” se celebrarà el dissabte 6 de maig als 18:00 al aula 1 del CCCB, al carrer Montalegre número 5.