La FAGiC convida a tot el poble gitano als actes que es realitzaran amb motiu del 8 d’abril, Dia Internacional del Poble Gitano, a Barcelona i Sant Adrià del Besòs.
La celebració del Dia Internacional del Poble Gitano és des de fa uns anys una important ocasió per al reconeixement dels Roma/Gitanos, la seva història, la seva llengua i cultura. Aquest dia té una part festiva coneguda com a ‘Cerimònia del Riu’, en la que els gitanos de tot el món es reuneixen als marges dels rius per a celebrar de forma conjunta l’ofrena de flors on les dones llancen pètals de flors a l’aigua com a símbol de llibertat i l’ofrena d’espelmes on els homes posen espelmes als rius en memòria de les víctimes que van patir les conseqüències de l’odi i els atacs xenòfobs i racistes i en record dels nostres avantpassats.
Per això, es fa un acte oficial en el Parlament de Catalunya, que aquest any girarà al voltant de l’antigitanisme. Aquest any és molt especial perquè el Parlament obrirà les seves portes el dissabte dia 8 d’abril per la commemoració oficial.

Després de l’ofrena de flors hi haurà un dinar popular i per tancar la jornada hi haurà espectacles i tallers a Arc de Triomf.