Avui divendres ha tingut lloc al Casal Cívic de la Mina i l’Associació Casal Infantil La Mina,una conferència gratuïta, sobre els beneficis de l’educació primerenca.

Amb aquesta conferència, s’ha donat compliment al Pla integral del poble gitano de Catalunya en l’objectiu de millorar i d’incrementar l’escolarització dels nens de 0 a 6 anys en les escoles bressol i en les escoles d’infantil, a través d’evidències científiques a càrrec de professionals en la matèria i, a partir de les experiències de famílies gitanes que tenen escolaritzats als seus nens i nenes (de 0 a 6 anys) a les escoles bressol i/o a les escoles d’infantil.
La sessió s’ha dividit en tres parts:

  • Conferència principal sobre els beneficis de l’escolarització primerenca a càrrec de la Dra. Rocio García, investigadora Marie Curie a la Facultat d’Educació de la Universitat de Cambridge i membre del grup de Psicologia i Educació i investigadora associada al Wolfson College.
  • Taula d’experiències amb famílies gitanes que tinguin escolaritzats als seus nens i nenes de 0 a 6 anys amb la intenció d’actuar com referents i motivar a les famílies assistents amb les seves experiències.
  • Posada en comú de totes les reflexions i necessitats que aniran sorgint i que es recolliran en un manifest per tenir-les en compte per futures actuacions del PIPG al barri de La Mina.

Aquesta sessió estava especialment dirigida a famílies amb nens o nenes entre 0 i 6 anys, educadors/res, ONG’s gitanes i professionals de l’àmbit social.