Tarragona comptarà amb una nova parella de Gegants aquest any, en aquest cas seran els Gegants egipcis/faraons del Passeig Torroja (de la Colla Gegantera del Passeig Torroja que ja tenen la parella, el Magí i la Tecla) i que estan en procés de construcció de la nova parella.

La nova parella de Gegants egipcis/faraons del Passeig Torroja tindran els noms de Ramsés II el gegant i Nefertari la geganta.  L’equip que està fent els gegants està format per l’Aaron Sentís (cap de colla) i en Ferran i la Carme de la Botigueta de la Festa. La joieria que lluiran els gegants la està fent l’Adrià Malet i la confecció del vestuari és a càrrec de “El Barato” de Reus.


Està previst que és presentin per a la trobada que organitza la colla durant les Festes de Sant Magí, la Trobada de Gegants de Sant Magí, que enguany arribarà a la seva quarta edició amb gegants convidats d’arreu de Catalunya.

Els gegants tindran les següents característiques:

– El Gegant amb una altura de 3,90m i un pes de 90-100kg.
– La Geganta amb una altura de 3,65m i un pes de 70kg.

La Colla Gegantera del Passeig Torroja de Tarragona és una colla particular d’una casa anomenada Villa Sant Magí del Passeig Torroja, fundada l’any 2009 per una família gitana de la ciutat, portants dels gegants de la ciutat de Tarragona i també amb diversos amics gitanos i no gitanos i familiars.

*Fotografies JM Cohi.