André-Pierre Gignac és el millor jugador de la lliga de futbol professional de Mèxic. Gignac fa poc més d’un any que juga a Mèxic, on va arribar després de cinc temporades al Marsella. La temporada passada ja es va convertir en el màxim golejador de la lliga MX pel que es va convertir en el pilota d’or de la competició.  Tot plegat va fer que el seleccionador francès Didier Deschamps el convoqués a la passada Eurocopa disputada a França per a jugar amb els blues.

Monterrey, Nuevo Le—n, 15 de agosto de 2015. AndrŽ-pierre Gignac en festejo de gol, durante el partido correspondiente a la jornada 5 del torneo Apertura 2015 de la Liga Bancomer MX, entre los Tigres de la UANL y los Jaguares de Chiapas, celebrado en el estadio Universitario. Foto: Imago7/

André-Pierre Gignac celebrant un gol, fotografia de juanfutbol.com

Gignac va néixer fa 30 anys, la seva mare és descendent de gitanos andalusos que van emigrar a Algèria amb la colonització francesa, per la qual cosa no ha tingut problemes d’adaptació a Mèxic ja que parla espanyol. A França formava part de la comunitat gitana dels Manouches.

Després d’una temporada en equips de categories inferiors va ser fitxat per l’Olympique de Marsella i amb l’arribada de Martino Bielsa va explotar i va acabar sent el màxim golejador per davant d’Zlatan Ibrahimovic (val a dir-ho, també gitano).

Quan tothom podia pensar que Gignac anava a Mèxic a fer una jubilació anticipada, doncs té un sou d’uns 4,5M$, ha tornat a demostrar que és un gran competidor i que lluita sempre fins a guanyar.